Det grundlæggende først - spørgsmål/svar om HEI, tilmelding og hold:
Hvad er HEI Gymnastik & Motion?
HEI Gymnastik & Motion er en del af HEI-familien og vi træner på Skæring Skole, HEI Hallen, Sølystskolen, Virupskolen og Egaa Gymnasium. Når du tilmelder dig et hold hos os, betaler du for at være medlem af foreningen. Foreningen er drevet af frivillige kræfter, og vi har som formål at være aktive medspillere i lokalsamfundet. når du er medlem har du ret til at stemme, stille forslag og stille op på den årlige generalforsamling.
Hvornår starter og slutter sæsonen i HEI Gymnastik & Motion?
Sæsonen starter i slutningen af august/starten af september og kører til slutningen af april, hvor vi har forårsopvisning. Du kan under det enkelte hold se præcise start- og slut-datoer. Vær opmærksom på, at nogle hold har en udvidet sæson og fortsætter helt frem til skolernes sommerferie.
Træner I hver uge uafbrudt?
Nej, vi holder ferie, når skolerne holder ferie, fordi vi i disse perioder ikke kan komme ind i gymnastiksalene.
Hvornår og hvordan kan jeg tilmelde mig holdene?
Der er tilmelding til en ny sæson hvert år i juni. Og du kan derudover altid tilmelde dig et hold i løbet af sæsonen, hvis der er ledige pladser. Tilmelding sker efter ”først-til-mølle-princippet” - det gælder også for de hold, hvor der foregår en udtagelse.
Kan jeg komme på et hold, hvor jeg ikke hører til målgruppen?
Svaret er som udgangspunkt ”nej”. Du har dog mulighed for at henvende sig til den ansvarlige træner for holdet og drøfte, om det er muligt at lave en undtagelse. Dette gælder kun, hvis der er ledige pladser på holdet.
Såfremt der ikke er nok tilmeldte til et hold, forbeholder HEI Gymnastik og Motion sig retten til at regulere på den oprindelige målgruppe for holdet. Er der fortsat ikke deltagere nok, eller melder en træner pludselig fra, uden vi har mulighed for at finde en erstatning, så forbeholder vi os retten til at nedlægge holdet.
Hvem skal jeg henvende mig til, hvis jeg har spørgsmål til et hold?
Henvendelse skal ske til den ansvarlige træner for det pågældende hold. Alle andre henvendelser om foreningen, kontingent, events eller forældrebekymringer sker til den ansvarlige kontaktperson i bestyrelsen.
Hvordan ved jeg, om der bliver en ledig plads på holdet?
Den første på ventelisten får automatisk besked, når der bliver en ledig plads på holdet. Derefter har du 48 timer til at reagere. Reagerer du ikke, mister du din plads og den næste på ventelisten bliver tilbudt pladsen.
Kan jeg bruge mit fritidspas/aktivitetspas hos jer?
Ja, det kan du. Du skal tilmelde dig hold ligesom alle andre, og efterfølgende sende en mail til vores kasserer med gymnastens navn, holdets navn og dit nummer på firtidsasser/aktivitetspasset.
Fritidspasset udbydes af Aarhus Kommune og er et økonomisk tilskud, som skal give flere børn og unge lige mulighed for at deltage aktivt i foreningslivet. Aktivitetspasset udbydes ligeledes af Aarhus Kommune og er til dig, som er voksen og har brug for en økonomisk håndsrækning for at dyrke lige præcis den aktivitet, du har lyst til.
Du kan læse mere om både fritidspas og aktivitetspas på Århus Kommunes hjemmeside.
Kan jeg få prøvetimer på flere hold, inden jeg bestemmer mig?
Ja, hvis der stadig er ledige pladser på holdet. Men hvis du vil sikre dig en plads på holdet, skal du tilmelde dig fra sæsonstart.
Kan jeg skifte hold, hvis jeg fortryder mit første valg?
Ja, det er muligt at skifte hold, såfremt der er plads på et andet hold.
Særligt om kontingentbetaling, fortrydelsesret og rabatter:
Skal jeg betale fuld pris, hvis jeg tilmelder mig et hold senere på sæsonen?
Kontingenterne justeres med cirka 50 procent i nedslag én gang om året – det sker lige efter nytår.
Kan jeg få pengene tilbage, hvis jeg fortryder?
Skulle du mod forventning fortryde dit medlemskab, kan du blive frameldt holdet igen. Frameldingen skal ske inden for sæsonens første tre uger - senest den 3. søndag i september. Du har altså mulighed for to prøvegange.
Ønsker du at blive frameldt et holdt, skal du sende en mail til foreningens kasserer, hvor du oplyser navn og hold. Kassereren tilbagebetaler kontingentet fratrukket et administrationsgebyr på 100 kr. Ved senere framelding er der ingen mulighed for tilbagebetaling, idet kontingentkronerne på det tidspunkt er sat i bevægelse i foreningen.
Tilmelder du dig et hold efter 1. oktober, er det foreningens forventning, at du inden tilmelding har deltaget i en prøvetræning og ud fra denne besluttet, at du vil tilmelde dig holdet. Dermed er tilmeldingen bindende, og du har ikke mulighed for at fortryde.
Bliver du tilbudt en plads fra ventelisten efter 1. oktober, har du én prøvegang til at beslutte dig. Viser det sig at være et forkert match, betaler vi dit kontingent tilbage, og den næste på ventelisten vil blive tilbudt pladsen i stedet.
Tilbagebetaling særligt for vores udtagede hold
For udtagede hold anses fortræningerne som prøvetræning. Her afstemmes forventninger til sæsonen, og du afgør, om holdet er noget for dig. Bliver du udtaget, betragter vi derfor din opstiling som bindende tilmelding. Det er derfor ikke muligt at fortryde sin tilmelding efter udtagelsen.
Det er vigtigt ikke at stille op til udtagelse og efterfølgende melde fra på holdet, da du dermed har taget pladsen fra en anden, som kunne være kommet. Dette er også grunden til at fortrydelse efter opstilling ikke er muligt.
Kan jeg få kompensation, hvis træningen aflyses?
Nej. Når du betaler kontingent, betaler du får at være medlem - ikke for at træne hver uge. Og der vil altid være aflysninger i løbet af en sæson, da vi træner i kommunale faciliteter, som engang imellem skal bruges til andet end gymnastik. Hvis træningen aflyses, fordi træneren er syg, så forsøger træneren i første omgang af finde en afløser. Hvis det ikke lykkes, vil træneren forsøge et andet tidspunkt, hvor I kan gennemføre den aflyste træning.
Kan jeg dele et medlemskab?
Nej. Dit medlemsskab følger sæsonen, er personligt og kan ikke benyttes af andre.
Er der mængderabat, hvis jeg tilmelder mig selv eller mit barn til flere hold?
Nej, der er desværre ikke mulighed for mængderabat.
Vores forventninger og dit ansvar:
Vores forventninger til dig som gymnast:
- Kom til tiden og klædt på til træning. Langt hår sættes op, smykker fjernes og vi har bare fødder eller skridsikre strømper/gymnastiksko i gymnastiksalen.
- Sørg for at have spist inden træning, så du har energi til alt det, som skal ske. Drikkedunk med vand må gerne medbringes.
- Tag aktiv del i undervisningen, vær en god holdkammerart og følg din træners anvisninger.
- Læs den information, som træneren sender ud i løbet af sæsonen. Her er vigtige oplysninger at hente.
- Din telefon bliver i tasken/omklædningsrummet - når vi er til træning, skal vi ikke kigge skærm. Din træner bruger sin telefon til musik i undervisningen.
- Lad være med at springe på redskaberne, før din træner har sagt ok. Det kan være farligt at springe uden modtagning!
Vores forventninger til dig som forældre:
- Informer trænerne om eventuelle særlige behov, som dit barn måtte have – eksempelvis diabetes, epilepsi, autisme, ADHD med mere.
- Hold dig orienteret i og giv en tilbagemelding på de informationer eller forespørgsler trænerne fra holdet måtte sende ud.
- Særligt på de redskabstunge og mindste børnehold må du meget gerne hjælpe til med at slæbe redskaber - så går det hele meget nemmere.
- Medmindre andet er aftalt med træneren, så undgå at sidde inde i gymnastiksalen, mens træningen kører. Det giver unødig uro, når du som forælder sidder og kigger med.
- Husk at træneren er frivillig og har holdene i HEI Gymnastik & Motion i sin fritid.
Forsikringsforhold, hvis du kommer til skade i en træning
Gymnaster skal i gymnastikundervisningen være dækket af egen ulykkesforsikring, og vi anbefaler, at der tegnes en ulykkesforsikring ved ens eget forsikringsselskab.
HEI Gymnastik & Motion er via medlemskabet af DGI omfattet af den fælles, kollektive ansvarsforsikring, som DGI og DIF har tegnet for alle foreninger. Forsikringen dækker i de situationer, hvor foreningen som følge af fejl eller forsømmelse fra foreningens side kan drages til ansvar for skade på 3. mands ting eller for en persons tilskadekomst.
Hvis en person derimod kommer til skade ved et såkaldt hændeligt uheld, f.eks. i forbindelse med benyttelse af redskaber, dækker den kollektive ansvarsforsikring ikke. I dette tilfælde er det personens egen ulykkesforsikring, der skal dække skaden. Skulle du eller dit barn således være uheldig at komme til skade til en træning i HEI Gymnastik & Motion, så er det din egen heltids- og/eller ulykkesforsikring, der skal dække skaden.
HEI Gymnastik & Motion har via medlemskab af DGI en forsikring, der dækker skade på trænere (frivillige og ansatte i foreningen), når de fungerer som trænere eller frivillige i foreningen. Såfremt trænere eller frivillige også er udøvere på et hold, vil det være deres egen fritids- og/eller ulykkesforsikring, som skal dække evt. uheld på disse hold.
Det skal du vide om udtagelse i HEI Gymnastik - Acrogym Aarhus:
Det er vigtigt at du som forældre gør dig klart, at når du sender dit barn til udtagelse, er der en risiko for, at barnet ikke opfylder kriterierne til at komme med på holdet. Den skuffelse som et afslag til holdet vil være for barnet, skal du være klar og villig til at håndtere – ellers bliver det ikke en god oplevelse.
For at blive en del af AcroGym Aarhus skal du deltage i de åbne træninger og/eller udtagelsen i august måned. Til disse træninger vil henholdsvis K1-, K2-, K3- samt opvisningsholdet blive udtaget.
De åbne træninger inden udtagelse:
Til de åbne træninger udtages K1-holdet på en uformel måde, idet trænerne går rundt og kigger, mens den almindelige træning foregår. Træningen vil typisk indebære spring, rytme, acrobatik i mindre grupper samt pyramider i større grupper.
Forventninger til gymnasten, der gerne vil gå på K1-holdet:
- Gymnasten kan forholde sig roligt, når der gives beskeder og kan efterfølgende udføre de pågældende anvisninger uden forstyrrelser.
- Hvis trænerteamet til de åbne træninger vurderer, at ovenstående forventninger til gymnasten ikke er opfyldt, tildeles gymnasten ikke en plads på holdet.
Udtagelsen til K2 og K3:
Gymnasten, der gerne vil på K2-, K3- eller opvisningsholdet, skal også deltage i udtagelsen. Udtagelsen er oftest fordelt over flere træningsdage og vil være opdelt i en individuel del og en acrobatisk del. I den individuelle del vurderes gymnasten på basale gymnastiske og acrobatiske elementer. I den acrobatiske del vurderes og afprøves gymnasten i forskellige konstellationer.
For at blive en del af K2-holdet samt opvisningsholdet skal gymnasten KUN deltage i den individuelle del af udtagelsen.
Den individuelle del af udtagelsen kan foregå mere formelt, da gymnasten skal fremvise forskellige gymnastiske elementer foran trænerteamet. I denne del inddeles gymnasterne i grupper efter tidligere gymnastikerfaring. Fremvisningen foregår i grupper. De gymnastiske elementer kan f.eks. være vejrmøller, kolbøtter samt individuelle acrobatiske elementer såsom kateter (balance), smidighedsøvelser, hovedstand osv.
Forventninger til gymnasten, der gerne vil gå på K2-holdet:
- Gymnasten kan forholde sig roligt, når der gives beskeder og kan efterfølgende udføre de pågældende anvisninger uden forstyrrelser.
- Gymnasten kan udføre basale og grundlæggende gymnastiske elementer.
- Gymnasten skal have lyst til at deltage aktivt i træningerne.
For at blive en del af K3-holdet skal gymnasten deltage i begge dele af udtagelsen, dvs. både den individuelle del samt den acrobatiske del.
Den acrobatiske del af udtagelsen indebærer afprøvning af forskellige konstellationer. Gymnasten skal udføre acrobatiske elementer sammen med andre gymnaster. Der vil blive rokeret rundt undervejs i træningen, så gymnasten afprøves med flere forskellige gymnaster. På baggrund af de afprøvede konstellationer udtages K3-holdet i faste konstellationer, og det er i disse konstellationer, at gymnasten deltager i regionale samt nationale konkurrencer.
Forventninger til gymnasten, der gerne vil gå på K3-holdet:
- Gymnasten kan forholde sig roligt, når der gives beskeder og kan efterfølgende udføre de pågældende anvisninger uden forstyrrelser.
- Gymnasten kan udføre basale og grundlæggende gymnastiske og acrobatiske elementer.
- Gymnasten skal have lyst til at deltage aktivt i træningerne.
- Gymnasten skal have lyst til at blive udfordret gymnastisk og acrobatisk.
Formålet med udtagelsen er at sikre, at gymnasterne placeres på det hold, der passer til deres niveau. Udtagelse sker såfremt du kvalificerer dig til et af holdene. Såfremt at du ikke får en plads, vil vi meget gerne se gymnasten igen næste år, da der sker meget udvikling på et år.